Galaxy group
کهکشان ها به طور تصادفی و بی نظم در عالم توزیع نشده اند. آنها معمولا در مجموعه های بزرگتری به نام گروه ها و خوشه ها جمع شده و ساختار های بزرگتری را در عالم می سازند. کهکشان های هر مجموعه، از لحاظ گرانشی به همدیگر مقید بوده و همانند ستاره ها در خوشه های ستاره ای، آنها هم در این گروه ها و خوشه ها مدام در حال حرکت به دور مرکز جرم مشترک شان هستند.
به مجموعه هایی از این کهکشان ها که شامل تعداد زیادی از این کهکشان ها است خوشه کهکشانی می گویند و به مجموعه های با تعداد کمتر گروه کهکشانی می گویند. به عبارت دیگر دسته بندی این دو مجموعه ها بر اساس تعداد صورت می گیرد و تمایز اساسی بین آنها وجود ندارد. به گونه ای که در بعضی منابع از گروه ها با عنوان خوشه های کوچکتر هم ذکر شده است.
گروه ها معمولا مجموعه هایی هستند که بیشتر از 3 و کمتر از 30 کهکشان روشن (شبیه به کهکشان راه شیری) را شامل می شوند. بنابراین درخشندگی آنها در حدود سه تا سی برابر درخشندگی یک کهکشان معمولی است. و دارای اندازه ای از یک دهم تا یک مگا پارسک هستند. کهکشان های گروه همچنین دارای پراکندگی سرعتی در حدود 300 کیلومتر بر ساعت بوده و جرم متوسطی در حدود برابر جرم خورشید دارند. همچنین نسبت جرم به نور گروه های کهکشانی حدود 100 است که به صورت قابل توجهی از نسبت مشابه خوشه ها (حدود 350) کمتر است.
به عنوان مثال، گروه محلی یک گروه کهکشانی است که کهکشان ما (کهکشان راه شیری ) در آن واقع شده است. این گروه دارای اندازه حدود یک مگا پارسک است. و شامل حدود 40 کهکشان دیگر است که بیشتر آنها کهکشان های کوتوله هستند.
منابع:
سایت ویکی پدیا
سایت دانشنامه کاسموس (Cosmos Encyclopedia )
کتاب تشکیل و تحول کهکشان ها (Galaxy Formation and Evolution (Mo, Bosch, White))